Dél-Dunántúl üzleti infrastruktúrát fejleszt

Vágólapra másolva!
A Dél-Dunántúlon mintegy 3,4 milliárd forint értékű üzleti infrastruktúra-fejlesztés valósulhat meg a következő két évben a regionális operatív program közelmúltban megítélt 1,7 milliárd forint pályázati forrásának köszönhetően - közölte a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezetője csütörtökön Pécsett, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Márton György beszámolt arról, hogy a támogatásból lehetőség nyílik ipari parkok bővítésére, inkubátorházak építésére, a szolgáltatásokhoz szükséges műszaki eszközök beszerzésére, s egyebek mellett barnamezős telephelyek fejlesztésére is.

Hozzátette: ezen beruházások a kis- és középvállalkozások erősítését szolgálják. A forrás felhasználása nyomán öt éven belül 100 vállalkozás telepedhet meg és ezerrel bővülhet a munkahelyek száma a Baranya, Somogy, Tolna alkotta térségben.

Az ügyvezető utalt arra, hogy az 5 milliárd forintos pályázati keretre 19 gazdasági társaság, önkormányzat és alapítvány nyújtotta be igényét, közülük a bíráló bizottság 11-et talált támogatásra méltónak, a megmaradt 3,3 milliárd forintra a közeljövőben újabb pályázatot írnak ki.

Márton György magyarázata szerint a vártnál szerényebb érdeklődés oka, hogy e forráshiányos régióban sok szervezetnek komoly gondot jelentett a pályázathoz szükséges 50 százalékos önerő biztosítása.