Kanadában fektet be a Sanofi-Aventis

Vágólapra másolva!
A Sanofi Pasteur, a Sanofi-Aventis csoport vakcina divíziója 100 millió kanadai dollárt (közel 16 milliárd forint) fektet be Kanadában egy új, csúcsminőségű kutató egység építésébe azzal a céllal, hogy ösztönözze a vakcina kutatást - tartalmazza a cég közleménye.
Vágólapra másolva!

A beruházás magában foglalja a 80 millió kanadai dolláros központ kiépítését, a kutatás és fejlesztés speciális eszközeinek beszerzését és a magas színvonalú K+F állások támogatását az elkövetkező öt évben. Ezzel bejelentéssel a Sanofi Pasteur az elmúlt nyolc évben 300 millió kanadai dollárral növelte tőkéjét Kanadában.

A Sanofi Pasteur a kanadai Ontario szövetségi állam kormányával együttműködésben valósítja meg a beruházást. Kormányzati oldalról összesen 13,9 millió kanadai dollárral támogatják a projektet. A 15 ezer négyzetméter alapterületű központ építése 2008-ban kezdődik és 2010-re készül el.

Az új központba szervezett kutatás célja, hogy támogassa a vállalat globális K+F tevékenységét jelenlegi vakcinák fejlesztésére, valamint új vakcinák megalkotására. Az új, csúcstechnológiájú vakcina kutató és fejlesztő központ számos új technológiát fejleszt ki, hogy csökkentse a környezetre való káros hatását.

A Sanofi Pasteur 2007-ben több mint 1,6 milliárd adag vakcinát állított elő. A Sanofi-Aventis csoporthoz Magyarországon két vállalat tartozik: a gyógyszermarketinggel és értékesítéssel foglalkozó Sanofi-Aventis Zrt., valamint a kutatás-fejlesztéssel, vegyipari és gyógyszergyártással, továbbá eladással foglalkozó Chinoin Zrt.