Az APEH a legkeresettebb adózási kifejezés

Vágólapra másolva!
A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját. Mivel közeledik az éves adóbevallások beadási határideje, így az idei év első hónapjaiban a pénzügyi és adózási témájú kulcsszavak népszerűségét vizsgálta kitüntetett figyelemmel a Google.
Vágólapra másolva!

Legtöbbször az "apeh", az "apeh.hu" és a "bérkalkulátor" szavakra keresünk rá. A listából jól kitűnik, hogy az adózásról, illetve adóbevallásról a legtöbbeknek az APEH jut először az eszébe. Ezt a nevet lehető legváltozatosabb módon írják be a keresőbe: van, aki kisbetűvel (1.), van aki végig nagybetűvel (4.), másnál csupán a kezdőbetű nagy (15.), megint mások pedig a ".hu" utótagot biggyesztették hozzá (2.).

Azonban ezek az apró eltérések nem zavarják meg számottevően a keresőt, mindössze az első öt találat sorrendjén változtatnak némileg. Láthatóan sokakat izgatott az, hogy a változó adójogszabályok hatására hogy alakul majd a fizetésük, ennek köszönhető a bérkalkulátor és a bérkalkulátor 2008 előkelő pozíciója (3. és. 9., ill. 16. és 14.).

Emellett valószínűleg egyre több cég és magánszemély választotta az adóbevallás legkorszerűbb és talán legkényelmesebb módját, az elektronikus ügyintézést, amely az ügyfélkapun (5., ill. 10.) keresztül valósítható meg. Ehhez kapcsolódik az abev (17., ill. 3.) is, amely egy általános dokumentumkitöltő program az adóbevalláshoz kapcsolódó elektronikus űrlapok kitöltéséhez.

Hazánk polgárai közül egyre többen a szívükhöz vagy világnézetükhöz közelálló non-profit szervezeteket kívánnak támogatni adójuk 1+1%-ával. Ők, ha még nem rendelkeztek konkrét elképzelésekkel a választott alapítványt vagy csoportot illetően, esetleg nem voltak elég tájékozottak, az adó 1% (10., ill. 1.), illetve az 1% (11., ill. 2) kifejezéseket írták be a keresőablakba.