Vágólapra másolva!
Egyfordulós pályázaton adná el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az Infopark néven ismert Informatikai és Technológiai Innovációs Park Zrt. teljes, százszázalékos részvénycsomagját - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A hirdetmény szerint a pályázóknak június 9-éig van lehetőségük benyújtani igényüket a húszmillió forint jegyzett tőkéjű társaság részvényeinek megszerzésére - a kiírás szerint épp ekkora összegben kell az ajánlattevőknek ajánlati biztosítékot fizetniük. A kiírás szerint az adásvételi szerződés megkötése után 30 nappal a nyertesnek át kell utalnia a vételárat.

Az Infoparkot 1996 decemberében hozta létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az ELTE, a Miniszterelnöki Hivatal és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A két egyetem a társaság törzsrészvényeinek 25 százalékát plusz egy részvényt birtokol, a többit pedig a MeH és a GKM kezeli. Az államnak egy darab, százezer forint névértékű aranyrészvénye van a társaságban, amelytől a tranzakció után megválik.

Az alapítók szándéka az volt, hogy az egyetlen teljesen állami tulajdonú tudományos-technológiai, tudásipari park területére települt bérlők szervesen együttműködjenek az egyetemekkel, így a k+f tevékenység központja lehessen a Petőfi és a Lágymányosi híd közötti budai terület. A terület földhasználati és beépítési jogával a részvénytársaság rendelkezik, a bérlők pedig 99 évre vehetik bérbe az irodaépületeket - azok tervezésében egyébként közre is működhetnek. Az ingatlanfejlesztéseket az IVG Immobilien AG végzi - a társaság több mint 19 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel.

Az elmúlt hónapokban megkezdődött az Infopark utolsó, ötödik fázisaként felépülő, E jelű irodaház földmunkája, az épület átadása 2009 harmadik negyedévében várható. Az irodapark mindösszesen százezer négyzetméter bérelhető irodaterületet kínál majd ezt követően. Az épületekben többek között a Magyar Telekom, az IBM, a Lufthansa Systems, a Hewlett-Packard és a DBH Business Services bérel irodát - írja a Napi Gazdaság.