Vágólapra másolva!
Jóllehet a kormány elvetette a Nyugati pályaudvar szomszédságába tervezett kormányzati negyedet, de a Kormányzati Negyed Projektiroda az év végéig tovább működik - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyminisztérium szerint a projektiroda feladata, hogy év végéig elkészítse (a fővárossal és a VI. kerülettel együttműködve) a végleges városrendezési tervet. A hasznosítási javaslatnak nem csak a szűken vett kormányzati negyed területére kell kiterjednie, a kormányhatározat erre a Nyugati tér-Teréz körút-Podmaniczky utca-Dózsa György út-Vágány utca vonala-Ferdinánd híd-WestEnd City Center-Váci út-Nyugati tér által határolt területet jelölte meg. Egy tavasszal megjelent kormányhatározat szerint a pénzügyminiszternek év végéig kell javaslatot tennie a terület hasznosítására, amelyben - a gazdasági tárca vezetőjével együttműködve - ki kell térnie a Nyugati pályaudvar rekonstrukciójára is.

A projektiroda feladatául szabta továbbá a kormány, hogy tegyen javaslatot a kormányzati szervek kiköltöztetésére a Parlamentből, valamint hogy zárja le a projektet és pontosan számoljon el a költségekkel. Az említett kormányhatározat szerint a kormányzati negyed projekt előkészítésére fordított pénzzel a pénzügyminiszternek június 30-áig tételesen el kell számolnia. A Pénzügyminisztériumtól azt is megtudtuk, hogy a projektirodán jelenleg öt fő dolgozik. Az iroda tervezett bérköltségére 39 millió forintot szánnak év végéig, ami tartalmazza a munkáltató által fizetendő járulékok összegét is - olvasható a Napi Gazdaságban.