Új pályázatokat írt ki az NFÜ

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) június 2-án öt új pályázatot ír ki a vállalatok kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységének támogatására, összesen 50,51 milliárd forintos keretösszeggel - közölte az NFÜ szerdán az MTI-vel. Az új konstrukciókban elsősorban a versenyképesség szempontjából kiemelt szakmai területeken nyerhető támogatás. Ezek között szerepel a biotechnológia, az agrártudományok, az egészségtudományok, az energetika, a méréstechnika, a nanotechnológia. 
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az új pályázatok jelentős egyszerűsítéseket tartalmaznak a Gazdasági versenyképesség operatív program 2004-2006. közötti, K+F témájú GVOP-s kiírásaihoz képest. Az új kiírások részben már nagyvállalkozások számára is megnyílnak, valamint bővül az igényelhető támogatások összege és az elszámolható költségek köre.

Az NFÜ tájékoztatása szerint a pályázók dolgát megkönnyíti, hogy konzorcium esetén csökken a kötelező egyetemi részvételi arány.

Az iparági szereplőkkel folytatott eddigi társadalmi egyeztetések eredményeként a beadási lehetőség egyes pályázatoknál folyamatos lesz, a bérköltségek pedig esetenként elszámolhatóak.