Megint felfelé fordult az olajár

Vágólapra másolva!
Hétfőn ismét emelkedéssel zárt a kőolaj ára Londonban és New Yorkban, mert a szakértők aktív hurrikánidényt jósolnak az atlanti térségben, ami ellátási gondokat eredményezhet.
Vágólapra másolva!

Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent júliusi lejárata 24 cent emelkedéssel 128,02 dolláron fejezte be a napot.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta júliusi jegyzése 41 centtel 127,76 dollárra nőtt.Napközben a WTI és a Brent ára egyaránt 129 dolláros magasságban is járt.

Az amerikai kormány energetikai tájékoztató hivatala (EIA) vezetője ugyanakkor egy energiatanácskozáson hétfőn úgy vélte, hogy a Kőolajexportáló Országok Szervezetén (OPEC) kívüli olajtermelők idei kínálatának növekedése "igen kiábrándító" lesz , az orosz olajtermelésben mutatkozó váratlan esés és az ennél is meredekebb mexikói csökkenés után

Guy Caruso szerint az olajárak jövőre - de valószínűleg még azt követően is - is 100 dollár fölött maradnak, a kereslet-kínálati egyensúlytalanságok miatt.