Tőkeemelést tervez a Lehman Brothers

Vágólapra másolva!
A 2 milliárd dolláros várható második negyedévi veszteségleírást a Lehman Brothers 3-4 milliárd dolláros sajáttőke-emeléssel ellensúlyozná - írja a Wall Street Journalre hivatkozva a Reuters internetes oldal.
Vágólapra másolva!

A tőkeemelést új részvénykibocsátással szeretnék végrehajtani, ami felhígíthatja a régi részvényesek arányát és tulajdonhányadát. A tőkeemelést valószínűleg a második negyedév eredményével együtt jelentik be.

A Lehman Brothers piaci értéke mintegy 18,7 milliárd dollár, részvényei hétfőn New Yorkban 8,1 dolláros eséssel 33,83 dolláros árfolyamon zártak. Az év folyamán a Lehman részvényeinek értéke majdnem megfeleződött.

"A piac rendkívül elővigyázatos a pénzügyileg veszélyeztetett cégek fejlesztéseivel kapcsolatban" - értékelte a helyzetet a Reuters oldalán a Hideaki Inoue, a japán Mitsubishi UFJTrust Bank egyik vezetője.

A Wall Street Journal szerint a Lehman az ingatlanba és egyéb biztosításokba kihelyezett veszteséges fedezetek miatt kerül bajba. A nem hatékony fedezet-kihelyezés miatt a Lehman 2 milliárd dollárnyi veszteségleírásra és eszközérték-csökkenésre számíthat a második negyedéves kimutatásában.

A cég részéről a hírt nem kommentálták.