Újabb pályázat a Sweet Pointra

Vágólapra másolva!
Noha még nem zárult le a május elején hirdetett első pályázat, a Sweet Point Édesipari Zrt. felszámolója új felhívást jelentetett meg a társaság dunakeszi üzeme gépeinek és berendezéseinek, valamint a tulajdonában lévő vagyonértékű jogok (márkanév, védjegyek) értékesítésére - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az első kiírásra egy pályázat érkezett, annak értékelése folyamatban van, de egy jó ajánlatban bízva a felszámoló újra megjelentette a kiírást a Cégközlöny legfrissebb számában - tudta meg a Napi Gazdaság a felszámoló Agro-Alba Zrt.-től. A meghirdetett vagyon könyv szerinti értéke 1,3 milliárd forint (amely nem tartalmaz általános forgalmi adót, mivel azt a vevőnek kell majd fizetnie). Az új ajánlatokat június 16-áig lehet benyújtani az Agro-Alba budapesti székhelyén. A dunakeszi üzemépület ugyanakkor egy lízingcég tulajdonában van, így arról a pályázaton nyertesnek - a helyben történő gyártás folytatása esetén - a lízingbeadóval kell megegyeznie. Magyarország egyik legnagyobb édesipari gyártóegységének kapacitása elérheti az évi hétezer tonnát is.

A Sweet Point felszámolási eljárása januárban indult. A termelést (elsősorban cukorkák gyártását) május végén állította le a felszámoló. A cég mintegy 3 milliárd forinttal tartozik hitelezőinek. Fizetésképtelenségéhez több együttes és egy időben fennálló ok vezethetett: a piaci versenyből adódó, gazdaságtalan áron történő értékesítés mellett a növényi zsírokat sújtó vám nulláról 30 százalékra emelése, valamint egyéb hatékonysági, finanszírozási problémák - olvasható a Napi Gazdaságban.