Bővült a negyedik kábelszolgáltató

Vágólapra másolva!
Az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a ViDaNet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt. nettó 4,704 milliárd forint bevételt ért el tavaly, szemben az egy évvel korábbi 4,368 milliárd forinttal; a cég adózott eredménye 15 millió forinttal, több mint 947 millió forintra nőtt - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

A cég 103 ezer előfizetővel rendelkezik országszerte: az elmúlt év végén internet előfizetőinek száma több mint 12 500 volt. Az internet előfizetők száma egy év alatt 73 százalékkal nőtt, míg az idén további 50 százalékos bővülést vár a cég ebben a szegmensben.

A ViDaNet az idén mintegy 800 millió forintot költ fejlesztésekre: a pénzt részben új - főleg a nagyobb városok környékén lévő kisebb településeken található - hálózatok kiépítésére fordítják, de jelentős összeget költenek a múlt év végén és az idén felvásárolt kábelhálózatok korszerűsítése, internet szolgáltatásra történő alkalmassá tétele is.

A ViDaNet Zrt. több helyi szolgáltató összeolvadásával jött létre, több ütemben. A Kaposkábel és a Győrkábel 2003-as összeolvadását követően 2005-ben egy kisebb budapesti szolgáltató is belépett a társaságba, így jött létre a jelenlegi cég. A ViDaNet szolgáltatási területéhez tartoznak Győrön kívül Budapest egyes területei, Pécsett a belváros, Tata, Mosonmagyaróvár, Kaposvár teljes területe, illetve e városok környékén lévő kisebb települések.

A ViDaNet 2006 év vége óta digitális kábeltévé szolgáltatást is nyújt, kezdetben Győrött és Budapesten volt elérhető ez a lehetőség, ma már Tatán és Kaposváron is. Jelenleg az átviteli kapacitás kibővítésén dolgoznak, annak érdekében, hogy a teljes digitális portfólió elérhető legyen minden szolgáltatási területükön.

A vállalat most elsőként Győrött már havi bruttó 498 forintos áron elérhető, másodpercenként 512 kilobit letöltési sebességre alkalmas szélessávú internet szolgáltatást nyújt.

Ezzel összefüggésben Sepsey György, a ViDaNet Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint kifejtette: az olcsóbb internet révén tovább bővülhet a Győr elektronikus közigazgatási rendszerét használók száma, nem beszélve a szolgáltatás távmunkát, és tanulást segítő hatásáról.

Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere úgy vélte: az új szolgáltatás szervesen illeszkedik a digitális város megteremtésének stratégiai céljához, ráadásul nem igényel önkormányzati fejlesztéseket, a társaság maga viseli ennek terhét. Hozzátette: az olcsó internet az alacsonyabb jövedelmű városlakóknak is lehetővé teszi a szolgáltatás elérését, ezzel költségkímélő módon intézhetik hivatalos ügyeiket.