Rekordot döntött a Capital Group

Vágólapra másolva!
A Capital Group Zrt.-hez tartozó cégek összesített árbevétele 2007-ben újabb rekordot döntött és megközelítette a bruttó 1 milliárd forintot. A bevételek több mint felét továbbra is a cégcsoporthoz tartozó PR-ügynökség, a Privy Council Communications biztosította, ám a legdinamikusabban a public affairs munkákat végző GPS Capital árbevétele növekedett, közel 44%-kal.
Vágólapra másolva!

Ezzel párhuzamosan az alkalmazottak száma is emelkedett, és 2008 januárjában már 93 alkalmazottja volt a cégcsoportnak. CSR-típusú munkákat a csoporthoz tartozó vállalatok 2007-ben 32 millió forint értékben végeztek, ami szintén az eddigi legmagasabb érték.

A Capital Group tulajdonosi szerkezetében is jelentős változások történtek. Tavaly év végén a két alapító-tulajdonos, Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián kivásárolták az Arató András érdekeltségéhez tartozó 33%-os részvénypakettet, így a cégcsoport 100%-os tulajdonosaivá váltak. Ezzel a lépéssel előkészítették a cégcsoport nemzetközi terjeszkedését, amelyet több lépcsőben, kétéves program keretében valósítanak meg.

Első lépésben 2007 decemberében, 1 millió fontos alaptőkével Londonban megalakították a Communications First Consulting Ltd-t. A jövőben a londoni cég lesz a cégcsoport központja, holdingvállalata, így a magyarországi érdekeltségek is az angol cég tulajdonába kerülnek.

A nemzetközi terjeszkedés finanszírozása érdekében a Communications First Ltd-ben 25%-os részesedést vásárolt a Swiss Fortune Management Corporation S.A. nevű svájci kockázati befektető, melynek tulajdonosai az Egyesült Államoktól az Európai Unión át a Távol-Keletig rendelkeznek különböző befektetésekkel.

A nemzetközi terjeszkedés érdekében a tulajdonosok kétéves programot alkottak, amelynek lényege, hogy a cégcsoport különböző cégei fokozatosan jelennek meg az új piacokon.