Újabb adócsalót lepleztek le

Vágólapra másolva!
Csaknem 60 millió forint összegű adó- és támogatási csalást követtek el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozásnál - közölte a vám- és pénzügyőrség. A vállalkozás törvénysértő módon 2,2 millió forinttal csökkentette általános forgalmi és társasági adóját, valamint jogosulatlanul vett fel 57 millió forint összegű állami támogatást megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása után.
Vágólapra másolva!

A gazdasági társaságnál tartott adóellenőrzések során az adóhatóság 37 millió forint adó megfizetésére kötelezte a céget, valamint 33 millió forint adóbírságot és késedelmi pótlékot szabott ki.

A vám- és pénzügyőrség a gazdasági társaság képviselője ellen folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, valamint köz- és magánokirat-hamisítás bűntette, továbbá a számviteli rend megsértésének vétsége miatt kezdeményezett büntetőeljárást.

A szabolcsi vállalkozás - amelynek nevét a sajtóreferens nem mondta el - két budapesti székhelyű kft.-től szerzett be összesen 7,5 millió forintot meghaladó értékben, fiktív készpénzfizetési számlát. Így a forgalmi adóját 1,5 millió, míg a társasági adóját 700 ezer forinttal csökkentette. A cég jogtalanul igényelt 57 millió forint normatív támogatást is, arra hivatkozva, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat.