A Lekkerland az AmRest beszállítója lett

Vágólapra másolva!
 A Lekkerland Export-Import Kft. látja el az American Restaurants Kft. (AmRest) üzleteit friss- és hűtött áruval június elejétől - tájékoztatta a cég az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 23 étterem ellátásáról van szó, amely az év végére akár még további üzlettel bővülhet. A Lekkerland áprilisban kezdte meg együttműködését az AmRest-tel a magyarországi éttermek szárazáru ellátására.

Az AmRest-tel kötött hosszú távú együttműködési megállapodás eredményeképpen a Lekkerland tovább növeli üzleti sikereit a magyar catering szegmensben. A Lekkerland által ellátott hazai catering üzletek száma így közel 200-ra növekedett. Ennek eredményeként a nagykereskedő 2008-ban - nem pontosított - kétszámjegyű forgalomnövekedésre számít a food service területén.

A Lekkerland Magyarország 2004 óta leányvállalata a Lekkerland Csoportnak. Vevőit főként élelmiszerekkel, édességekkel, üdítő- és energiaitalokkal, szeszes italokkal, valamint import- és belföldi minőségi borokkal látja el. A vállalat 2007-ben több, mint 1.230 vevőnek szállított belföldön, és 24 millió euró, azaz mintegy 6 milliárd forintos forgalmat ért el.

Az AmRest Magyarországon 2006 júliusa óta üzemelteti a Pizza Hutot és a Kentucky Fried Chickent (KFC). Mindent összevetve 252 tagú gyorsétterem-hálózatot mondhat magának Közép-Kelet-Európában. Az AmRest magyarországi hálózatához jelenleg 23 étterem tartozik országszerte, ebből 14 Kentucky Fried Chicken (KFC) és 9 Pizza Hut.