Nyitásláz a magyar szállodai piacon

Vágólapra másolva!
Látványos felfutás várható a magyarországi szállodafejlesztéseknél a következő három-öt évben - olvasható a Világgazdaságban.
Vágólapra másolva!

Vélhetően már javában tervezi a Wing Zrt. (júniusig Wallis Ingatlan) első budapesti szállodáját, és nem lenne meglepő, ha vidéken, illetve térségünk más országaiban is megjelenne a hotelpiacon. A társaság nemrégiben jutott a Postapalotához a Krisztina körúton. Előzetes becslések szerint irodának is alkalmas lehet az ingatlan, de valószínűbb, hogy mégis hotel lesz.

Hamarosan színre lép az eddig főleg lakás-, illetve kisebb mértékben logisztikai beruházóként ismert Autóker Holding Zrt. is. A cégcsoportnak érdekeltségei vannak a belvárosban, illetve a Balaton partján is, és a tervek szerint körülbelül százszobás szállodákat fejlesztene. Az Autóker az eddigi lakóingatlan-piacon a prémium szegmenst célozta meg, és a szállodafejlesztések során is a felső középosztály marad az elsődleges célcsoport. Aradi Ferenc, a társaság lakóingatlan-fejlesztési igazgatója szerint a szállodafejlesztés a cégcsoport további fejlődési iránya, amely mellett a logisztikai létesítmények bérbeadása is egyre hangsúlyosabb szerepet kaphat a jövőben.

A Világgazdaság információi szerint a spanyol Martinsa Fadesa egy 4 vagy 4+ csillagos szállodát épít a Danubio Park nagyberuházása keretében. A portugál Mota-Engil az Öböl projekt során először az irodaházakat és egy bizniszhotelt húz fel a Lágymányosi híd budai lehajtójának közvetlen közelében. Az osztrák Warimpex a Nagykörút külső határövezeteiben, valamint Zuglóban több alacsonyabb osztályú hotelt alakít ki régi irodaházak felújításával.

Nem tétlenkedik a TriGranit sem. A 25 százalékban az osztrák Immoeast tulajdonában lévő, immár regionális fejlesztővé vált társaság egy bizniszhotelt biztosan épít a Millenniumi Városközpont területén, de nem zárja ki egy másik, egy termálszálloda kialakítását sem - olvasható a Világgazdaságban.