Útépítés Biharban

Vágólapra másolva!
Június végére befejeződik a 42-es és a 47-es számú főútvonal hajdú-bihari szakaszának felújítása: a 17 millió eurós beruházást teljes mértékben az Európai Unió finanszírozta - közölte Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. békéscsabai projektirodájának vezetője szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az útrehabilitáció során 80 kilométer hosszúságban megerősítették az útburkolatot, s teljesen felújítottak 8 közúti hidat - tette hozzá a négy megye - Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg - közútfejlesztéseit koordináló iroda vezetője.

Tájékoztatása szerint befejeződött az előkészítése a 4-es számú főút Püspökladány és Hajdúszoboszló közötti 27 kilométeres szakasza burkolaterősítő munkáinak, egy híd teljes felújításának, valamint a 4-es út Debrecent elkerülő, 12 kilométeres, két hidat tartalmazó szakasza megépítésének. Előbbi 2,8 milliárd, utóbbi 9,1 milliárd forintba kerül, s a Közlekedési Operatív Programból (KÖZOP) finanszírozzák.

Povázsai Pál beszámolt arról is, hogy az útpénztárból egymilliárd forint költséggel erősítik meg a 33-as út Hortobágyon áthaladó szakaszát, s a projekt keretében felújítják a kilenclyukú műemléki hidat.

A beruházások 2009, illetve 2010 végére készülnek el. A támogatási szerződéseket várhatóan az év végéig írják alá - tette hozzá a szakember.