Szerdától feltúrják Budapestet

Vágólapra másolva!
Szerdán megkezdődnek az idei útfelújítások Budapesten; a rekonstrukciók sora a XVIII. kerületi Gilice téren indul, még júliusban megkezdik a munkát a Népszínház utcában és a Mester utcában is - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az idén 58 útszakaszt újítanak fel, 35,5 kilométer hosszúságban; a beruházás háromhetes csúszással indul.

A hivatal keddi tájékoztatása szerint az említett helyszínek mellett e hónapban kezdődik a IV. kerületi Baross utca és Szent Imre utca, a XVI. kerületi Baross Gábor utca és a VIII. kerületi Kiss József utca felújítása is.

Még ebben az évben megújul a többi között a Stefánia út, a Haller utca, a Németvölgyi út és a Hegyalja út egy-egy szakasza, valamint az Alkotmány utca.

A munkálatok ősz végéig tartanak. Lesz, ahol egy héten belül végeznek, de a rekonstrukció időtartama sehol nem haladja meg a húsz napot.

A szerdán induló első ütemben 38 útszakasz burkolata újul meg, 24 esetében közműmunka előzi meg a felújítást. A második szakasz egyelőre tervezési fázisban van, az ebben az ütemben szereplő húsz útszakasz felújítása csak az ősszel kezdődhet meg.

Mint írták, az idei útfelújítások összesen 3,9 milliárd forintba kerülnek, ebből 2,3 milliárdot a főváros finanszíroz.

Csúszással indul a beruházás

A beruházás háromhetes csúszással kezdődik meg. Korábban fővárosi képviselők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a felújítás az állami támogatást biztosító Pro Régió Kht. miatt késik, a társaság ugyanis nem adta ki időben az úgynevezett befogadási nyilatkozatot, amit eredetileg júniusra vártak.

A hivatal emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat 2005-ben indított programjának eredményeként az elmúlt három évben felújították a fővárosi kezelésű utak 40 százalékát, összesen 400 kilométernyi útszakaszt.

A program folytatódik: a következő három évben újabb 300 kilométer út újul meg. Emellett villamospályákat újítanak fel, zajlik a budai főgyűjtőcsatorna és a metró építése, a Szabadság híd felújítása, elkezdődik a Margit híd rekonstrukciója és halad az M0-ás körgyűrű megvalósítása is - áll a közleményben.