Vezetőváltás a szerb Ringier élén

Vágólapra másolva!
Leköszönt a Ringier szerbiai cégének éléről Mihók Attila, aki ezentúl csak a társaság magyarországi vállalatát irányítja - tájékoztatta a kiadó kedden az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Nehéz a két főváros között ingázni és "a magyarországi Ringier komoly fejlesztések előtt áll, amihez nélkülözhetetlen az ügyvezető teljes koncentrációja és jelenléte" - idézi Mihók Attilát, a Ringier Magyarország tavaly novemberben hivatalba lépő ügyvezető igazgatóját a közlemény.

A tájékoztatás szerint szerbiai hivatali utóda Jelena Drakulic-Petrovic lesz, aki 2004 áprilisa óta dolgozik a Ringier Szerbiánál, idén április óta ügyvezető igazgatóhelyettesként.

Tavaly őszi hivatalba lépésekor Mihók Attila arról beszélt az MTI-nek, hogy nem kell bulvárosítani a Ringier többségi tulajdonában lévő Népszabadságot. Megemlítette továbbá, hogy a Blikk "egy kicsit elfáradt". Az igazgató azt is közölte, hogy Csehországtól és Szerbiától eltérően a közeljövőben nem készül második bulvárlappal a magyar piacra lépni a svájci Ringier-csoport magyarországi cége.

A Ringier magyarországi ingyeneslap-indítási terveivel kapcsolatban akkor úgy nyilatkozott, ehhez "még nem jött el a pillanat"; szavai szerint egyelőre három meglévő napi orgánumuk - a Blikk, a Nemzeti Sport és a Népszabadság - gazdasági és piaci pozícióit erősítik.