Új Magyarország Pont nyílt Miskolcon

Vágólapra másolva!
Új Magyarország Pont nyílt Miskolcon, az ügyfélszolgálat az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség keretein belül működik, ez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által létrehozott Kistérségi Koordinációs Hálózat miskolci irodája - tájékoztatta Oláhné Fábián Zsuzsa az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. kommunikációs menedzsere az MTI-t szerdán.
Vágólapra másolva!

Az Új Magyarország Pont feladata a miskolci kistérségben, hogy a pályázóknak szakszerű tájékoztatást nyújtson az Új Magyarország Fejlesztési Terv, valamint a hazai forrású pályázatok kiírásairól, tanácsokat adjon a fejlesztési elképzelések pályázati vagy más forrású finanszírozási lehetőségeiről, illetve szakmai segítséget nyújtson a támogatott projektek megvalósításában - mondta Oláhné Fábián Zsuzsa.

A Kistérségi Koordinációs Hálózatot alkotó irodák, az úgynevezett Új Magyarország Pontok szakemberei ehhez nyújtanak térítésmentes támogatást vállalkozóknak, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek.

A kormány és az Európai Unió megállapodásának köszönhetően a következő években 12-13 ezer milliárd forint értékű beruházás megvalósulására nyílik lehetőség, ehhez azonban sok szempontnak megfelelő pályázatok elkészítésére van szükség. Az irodában dolgozók alkalmazásának legfontosabb feltétele éppen az volt, hogy ismerjék az uniós fejlesztési politika világát és a helyi viszonyokat is, mert csak ebben az esetben tudnak közvetítő szerepet ellátni a kormányzati szakértői döntéshozatal és a helyi érdekek között - mutatott rá Oláhné Fábián Zsuzsa.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Magyarország Pontoktól azt várja, hogy a következő évben mintegy 60 ezer ügyfelet szolgáljanak ki, és 8-10 ezer projekt megvalósulásához járuljanak hozzá.