Kezdődik a harc a MÁV ÁBE ügyfeleiért

Vágólapra másolva!
Az Allianz nem folytat majd kampányt a MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) tagjainak megszerzéséért, a Genertel Biztosító Zrt. viszont az MTI-hez eljuttatott közleményében máris ajánlja magát nekik.
Vágólapra másolva!

A MÁV (ÁBE) csütörtöki közgyűlése elutasította a pótbefizetést, ezzel megpecsételve az egyesület sorsát. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hamarosan határozatot hoz a tevékenységi engedély visszavonásáról, így várhatóan október első napjától új biztosítókhoz kerülnek a MÁV ÁBE ügyfelei. A váltásra - ezt megelőzően - 30 napjuk lesz, amikor is kiválaszthatják a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) piacon a számukra legkedvezőbb díjat kínáló társaságot.

A kgfb piac közel felét lefedő Allianz Biztosító azt közölte az MTI-vel, hogy nem folytatnak kampányt a 195 ezer biztosított mintegy 230 ezer gépjárművéért. Aki őket választja, azt befogadják.

A Genertel ezzel szemben kifejti közleményében, hogy a MÁV ÁBE ügyfelei a díjra voltak a legérzékenyebbek, de a mostani eset is bizonyítja, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a biztosító tőkeerejét és megbízhatóságát. Az ár és a stabilitás vonzó lehet a Genertelben, de csak egyes csoportok számára. A fiatal és eddig kárt okozott autósok ugyanis magas díjra számíthatnak.

A Genertel az első direkt (fapados) biztosító a magyar piacon a múlt év őszén kezdte meg működését. Csak az interneten, illetve on-line alkuszokon keresztül köthető nála kgfb. Az emiatt lecsökkent költségek megjelennek a díjakban is, amelyek csak addig kedvezőbbek, ameddig az ügyfél nem okozott kárt, mert a kárkifizetés időpontjától megemelkedik a díj.

A Genertel az idei első félévet több mint 70 ezer darabos kgfb szerződéssel zárta. A szerződésállománya közel 2 milliárd forint.