Intézményeket újítanak fel Kaposváron

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél magasabb összegű - 1,2 milliárd forint értékű -, három évre szóló intézmény-felújítási programot indít el Kaposvár önkormányzata ezen a nyáron - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A szokásos állagmegóvó, infrastruktúrafejlesztő felújításokat 45 intézményben végzik el a szünidőben, e mellett megkezdődnek az energia-megtakarítást eredményező beruházások is - mondta el Szita Károly.

A polgármester tájékoztatása szerint a kaposvári közgyűlés határozata alapján az állagmegóvó, felújító, valamint költséghatékonyságot célzó munkálatokra a hároméves program keretében évente 400 millió forintot fordítanak. Az összeg feléből az idén nyolc intézményben alakítják át az energiaellátás rendszerét, ezzel jelentősen csökkennek majd a működési költségek.

Az önkormányzati beruházásokat részben az évről évre csökkenő állami támogatás is indokolja, de legalább ennyire fontos, hogy emelkedjen a szolgáltatások színvonala az óvodákban és az iskolákban - hangsúlyozta a polgármester.