Várakozáson aluli a Michelin profitja

Vágólapra másolva!
A vártnál jobban csökkent a francia Michelin csoport nyeresége az év első felében, ezért a társaság lefelé módosította idei profit-előrejelzését a nyersanyagok várható további drágulása miatt, nem változtatott viszont 2010-ig szóló tervein.
Vágólapra másolva!

A tőkeértéket tekintve a világ második számú abroncsgyártója - a japán Bridgestone után - "a problémákkal teli és nehéz világgazdasági környezetben" 708 euró üzemi eredményre tett szert, ez 17,8 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Elemzők 786,5 millió eurót vártak.

A nettó bevétel 1,9 százalékkal 8,239 milliárd euróra csökkent - változatlan árfolyamon 4,2 százalékkal nőtt -, az adózott eredmény 1,4 százalékkal 430 millió euróra fogyatkozott.

Elsősorban a nyugat-európai piacokon csökkent erőteljesen a kereslet májusban és júniusban, hosszabb távon azonban jónak tartja a vállalat vezetése az abroncspiac kilátásait, ezért nem változtatott a 2010-ig szóló előrejelzésén.

A Michelin tájékoztatása szerint a csoport piaci részesedése 17,2 százalék, ugyanannyi, mint a Bridgestone-é, a Goodyearnek 16 százaléka van.