Késik az Apollo Tyres hazánkból

2008.08.01. 17:48

A magyarországi ingatlanszerzési és más ügymeneti folyamatok elhúzódása miatt a vártnál később kezdődhet majd az indiai Apollo Tyres gumiipari cég magyarországi üzemében a termelés - jelentette ki az indiai cég szóvivője Újdelhiben.

A Reuters jelentése emlékeztet rá, hogy a 200 millió eurós beruházással tervezett üzemben  - Gyöngyös mellett - a kezdeti termelés indítása 2009 júniusa lett volna, ám a halasztás az építkezés kezdetét eltolta. A szóvivő szerint decemberre már rendben lesz a földterülettel kapcsolatos eljárás és az építés a jövő március-április hónappal elindul. A normál termelés indulása csak 2010 júniusától várható.    

A magyar sajtó azt jelentette korábban, hogy az indiai cég magyarországi leányvállalata május 21-én már földvásárlási opciót szerzett a Gyöngyösi Ipari Parkban. Eszerint az önkormányzat és az ipari park kötelezettséget vállalt arra, hogy az ipari park területén kijelölt 45 hektárnyi földet kizárólag az Apollo Tyres részére adják el. Az előszerződés szerint a cég a 45 hektáros területet összesen 673 millió forint nettó áron vásárolja meg.

Ugyanakkor az előszerződés szövegének jóváhagyását elutasította az önkormányzat Fidesz frakciója.

Az Apollo Tyres a világ jelenlegi legmodernebb gumiabroncs-gyártási technológiáját fogja alkalmazni, a cég garanciát vállal a gyár környezetbarát működésére; annál is inkább mert az elmúlt időszakban több millió dollárt költöttek a környezetbarát gyártási technológiák továbbfejlesztésére - mondta el nemrég a cégvezető.

Az Apollo Tyres a beruházás megvalósítását ez év januárjában jelentette be Újdelhiben, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök indiai tárgyalásait követően.

Az üzemben a tervek szerint az első szakaszban évi hétmillió gumiabroncsot gyártanának. Az Apollo Tyres  Magyarországon gyártott termékeit az európai piacon eladásra kínált személyautókra és terepjárókra szánja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK