Tarthatja a kamatot a Fed

Vágólapra másolva!
A szakértők a U.S. Federal Reserve-vel kapcsolatban arra számítanak, hogy kedden stabilan tartja a kamatlábakat miközben elismeri, hogy a pénzügyi feltételek feszültek, de tisztázzuk, még mindig aggodalmas az infláció annak ellenére, hogy mostanában visszahúzódtak az energia árak - írja a Reuters oldala.
Vágólapra másolva!

A közgazdászok mondják, hogy a központi bank valószínű körmönfont nyelvezetű nyilatkozattal rukkol majd elő, amikor kommentálja a döntést, és megerősíti az üzenetet, amelyet a következő adólépés emelkedő lehet, habár a nyersanyagárak által kiváltott inflációs nyomás a június végi utolsó találkozó óta egy kicsit enyhült.

A Feddel kapcsolatban arra számítanak, hogy addigkéslelteti a kamatláb emelését, amíg a lakásszektor stabilizálódik.

"Nem akarnak hatást gyakorolni, ami valahogy ők elvesztették az érdekeltségüket az infláción túl...az végzetes volna," mondta a korábbi Fed kormányzó, Lyle Gramley, aki azt gondolja, hogy a Fed tudja tartani a 2 százalékos kamatlábat a jövő évben.

Reuters által megválasztott 15 legjobb bróker pénteken azt találta, hogy a Fed hagyni fogja az alapkamatot stabil 2 százalékon.

A várt bejelentés a döntésről kb. 14:15-kor kedden történt.

Amíg a Fed hivatalnokok véleménye megoszlik a vitában a túl alacsonyan túl sokáig tartott kamatláb veszélyeiről. A jelenlegi adat alátámaszt egy türelmes pénzügyi politikai megközelítést, amelyet a növekvő munkanélküliség és a várt alatti második negyedéves növekedési adat által jelzett törékeny gazdasági szerkezet indokol.