Bírságolt az APEH egy szakácsversenyen

Vágólapra másolva!
Az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága várhatóan 1,5 millió forintos mulasztási bírságot szab ki azokra a vendéglátó vállalkozókra, akik a Nagyszakácsiban megrendezett Királyi Szakácsok Főzőfesztiválján nem adtak nyugtát a vásárlóknak - közölte az adóhatóság szóvivője kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Marton Ferenc tájékoztatása szerint nyolcból hét ellenőrzés során találtak valamilyen szabálytalanságot a revizorok. Hasonlóan sokan mulasztottak a kaposvári vásárban is, ez utóbbiaknál több mint kétmillió forint lehet a mulasztási bírság - tette hozzá a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a hétvégi nagyszakácsi királyi lakomán egy időben 14 revizor ellenőrizte a bizonylatadási fegyelem betartását. Nyolc vendéglátó vállalkozó közül hat egyáltalán nem adott nyugtát. Volt olyan árus, aki még nyugtatömbbel sem rendelkezett a helyszínen.

Marton Ferenc megjegyezte, hogy nemcsak a vendéglátó vállalkozók, hanem a szervezők is hibáztak - délután például már nem mindenkinek adtak belépőjegyet, ami miatt büntetésre számíthatnak.