Cáfol a Hungarian Bus Kft.

Vágólapra másolva!
A Műszertechnika Cégcsoporthoz tartozó Hungarian Bus Kft. nem vesz részt a pécsi közlekedési vállalat privatizációjában - közölte a cégcsoport kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatásuk szerint "a cég nevével valakik visszaéltek és ezen visszaélés ügyében a törvényességi felügyeleti eljárást" azonnal elindították.

A csoport közleménye szerint a korábbi híradások alapján tévesen vonta le több lap is azt a következtetést, hogy Széles Gábor érdekeltségébe tartozó társaság részesedést szerezne a Pécsi Közlekedési Zrt.-ben.

Az MTI tudósítása szerint hétfőn sajtótájékoztatón jelentette Pécs szocialista alpolgármestere, hogy a helyijáratú autóbuszközlekedést biztosító vállalat, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. 49 százalékos tulajdonrészének értékesítését tervezi ősszel a baranyai megyeszékhely önkormányzata, amely költséghatékonyabb működtetést remél a privatizációtól.

Tóth Bertalan elmondta, hogy az elképzelések szerint a vásárló 1 milliárd forinttal járulna hozzá a társaság jelenleg 2,1 milliárd forintos tőkéjének emeléséhez, amellyel 32 százalékos tulajdonrészt szerezne. Ha vállalja, hogy a céget üzemi veszteség nélkül, csökkenő önkormányzati támogatással működteti, valamint meghatározott fejlesztéseket hajt végre, 562 millió forintért további 17 százalékot és a menedzsmentjogokat is megkapja.

A politikus hozzátette, hogy a befektető az elvárt jó színvonalon, 10 évnél fiatalabb buszokkal biztosítaná a helyi tömegközlekedést, amelynek árairól azonban továbbra is a városi közgyűlés döntene.

Tóth Bertalan közölte, hogy a Hungarian Bus cégével, a lehetőség iránt érdeklődő Mecsekbusz Kft.-vel szerződnének a PK Zrt. tulajdonrészének eladására. Az értékesítéshez nincs szükség közbeszerzési eljárásra, mivel a tőkeemelést a PK Zrt. hajtja végre. Amint azt kedden a pécsi polgármesteri kabinet munkatársa az MTI-nek megerősítette: az alpolgármester általa rövid nevén megnevezett cég a Hungarian Bus Járműkereskedelmi Zrt.

Ez a cég nem azonos a Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó, hasonló rövid névvel rendelkező (a cégbejegyzés szerint) HUNGARIAN BUS Járműgyártó és Értékesítő Kft-vel.