Hitelesítették a HospInvest szerződéseit

Vágólapra másolva!
A munkaszerződések számának hitelesítésére felkért közjegyző kedden tanúsítványt állított ki arról, hogy 721 kórházi dolgozó által aláírt munkaszerződéssel rendelkezik a HospInvest Zrt. - az egri, megyei kórház üzemeltetését elnyert HospInvest Zrt. erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t kedden. Azóta még 11-en írtak alá munkaszerződést.
Vágólapra másolva!

Deák Gábor alelnök közölte, hogy "a mások által indított", a nyilvánosságban zajló számháborút a HospInvest Zrt. ezennel lezárja.

Hozzátette, hogy az átvételhez szükséges dolgozói létszámot a HospInvest Zrt.-nek az ÁNTSZ felé kell bizonyítania, a társaság rövidesen elindítja az engedélyezési eljárást.

Az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházban a számháború az üzemeltetést pályázaton elnyert HospInvest, valamint a "kórházvédők" között zajlik, akik szeretnék megakadályozni, hogy szeptembertől a zrt. működtesse a kórházat.

A felek számai ráadásul pontosan megegyeznek, mert a "kórházvédők" azt állítják, hogy 721 dolgozó tagadta meg az aláírást. A HospInvest korábban közölte, hogy vannak, akik a konfliktusok elkerülése miatt leadták ugyan üres szerződésüket a "kórházvédőknek", ám tőlük újat kértek, amit aláírtak. A "kórházvédők" viszont biztosak abban, hogy legalábbis az orvosok nem játszanak kettős játékot.

A kórházban 1200-an dolgoznak.

Az ÁNTSZ akkor ad működési engedélyt a HospInvest Zrt.-nek, ha elegendő létszámmal rendelkezik, a 30 napig tartó eljárást legkésőbb augusztus 18-án meg kell kezdeni, ennek végén nem maradnak nyitott kérdések az egri kórházban.

Deák Gábor alelnök - aki egy múlt heti sajtótájékoztatón bemutatta az aláírt szerződéseket - kedden azt is közölte: kora délelőttig újabb 11 dolgozó, köztük orvosok is írtak alá munkaszerződést, így jelenleg már 732 dolgozója van a HospInvestnek.

Ez a szám óráról-órára változik - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy toborzással gondoskodnak a teljes létszámhoz esetlegesen hiányzó dolgozók pótlásáról.