Nőtt a Carlsberg profitja

Vágólapra másolva!
Jó félévet zárt a dán Carlsberg söripari csoport, elsősorban a kelet-európai értékesítés jelentős növekedésének köszönhetően: adózott eredménye 1,5 milliárd dán koronára (201 millió euró) nőtt az egy évvel korábbi 1,2 milliárdról. A világ ötödik söripari csoportjának elnöke szerint legfőképpen az orosz piacon értek el sikereket, ott részesedésük megközelítette a 40 százalékot.
Vágólapra másolva!

Miközben Észak-és Nyugat-Európában alig nőtt az értékesítés, Európa keleti felén - beleértve Oroszországot is - 52 százalékkal több sört adtak el.

Összességében az eladás 56 millió hektoliterről 61,3 millióra, a bevétel 21,5 milliárd koronáról 27 milliárdra nőtt.

A Carlsberg - a Heineken csoporttal szövetkezve - idén tavasszal vette meg a brit piacvezető Scottish and Newcastle (S&N) céget 10,2 milliárd euróért, ennek következményeként több sörgyár bezárást tervezik Európában.

Tavaly a csoport 5,3 milliárd dán korona üzemi eredményt ért el, 30 százalékkal többet, mint 2006-ban. Az idén 5,9 milliárd korona üzemi eredményt vár a cég.

Az adózott eredmény 2,30 milliárd korona volt, az egy évvel korábbi 1,88 milliárdot követően. A bevétel 9 százalékkal 44,8 milliárd koronára emelkedett.