Vágólapra másolva!
Az Interfruct Kft. várhatóan 700 dolgozót bocsát el, a csoportos létszámleépítést a tulajdonos, a Calslane Holdings Limited utasítására hajtják végre - közölte  az Intefruct az MTI-vel pénteken.
Vágólapra másolva!

Az indoklás szerint egy meg nem nevezett szakmai befektető néhány nappal ezelőtt elállt a tervezett együttműködéstől.

A közlemény szerint, amennyiben a tulajdonosnak szeptember 30-ig sikerül új szakmai partnert bevonnia az Interfruct reorganizációs folyamatába, és így stabilizálni a társaság működését, továbbra is számít a cash and carry lánc alkalmazottainak munkájára.

A Calslane Holdings - már az Interfruct tavaszi megvásárlása előtt - szakmai befektető részvételével tervezte a reorganizációt, amelynek során a 23 áruházából 10-13 egység maradt volna meg - olvasható a közleményben. A tulajdonos a befektetőtárs nélkül rövidtávon nem tudja rendezni az Interfruct gazdasági helyzetét, ezért döntött a csoportos leépítésről, amelyről már értesítette a munkaügyi központokat.

Az Interfruct Kft. a munkavállalók július havi bérét kifizette.

A társaságot 1989 végén alapították és 2007-ben 23 egységet üzemeltetett. A cash and carry kereskedelmi láncot 2005 októberében vásárolta meg az SCD a német Tengelmann csoporttól, majd a társaság 2008. május 20-án a Calslane Holdings tulajdonába került.

Az Interfruct Kft. áruházaiban 2007-ben még a 920 dolgozót foglalkoztattak és a forgalom elérte a 46,3 milliárd forintot.