A kínaiaké lett Le Pen főhadiszállása

Vágólapra másolva!
Franciaország bevándorló-ellenes pártja, a Nemzeti Front, eladta a főhadiszállását egy kínai egyetemnek - állította a pártvezér. Jean-Marie Le Pen megerősítette, hogy egy Shanghai-i egyetem vette meg a pártbázist.
Vágólapra másolva!

A Le Monde francia hírlap szerint a párt teljes adóssága 9 millió euró. Ez részben a 2007-es törvényhozói választás gyér szereplése következtében alakulhatott ki, mivel önmaguknak kellett a kampányköltségeiket kifizetni. A párt növekvő pénzügyi nehézségei miatt, már egy golyóálló autót is eladtak az ebayen. A szervezet néhány bankszámláját pedig már befagyasztották a hitelezőkkel folytatott nézeteltérései miatt - olvasható a BBC honlapján.

"Hivatalos eladási ajánlatot írtunk alá a shanghai-i egyetemmel" - idézte az AFP a Nemzeti Front sajtószolgálatát. Az ismeretlen kínai felsőoktatási intézmény állítólag 12 és 15 millió euró közötti összeget fizetett a Párizs külvárosában, Saint Cloudban lévő palotáért. Elképzelhető, hogy az egyetem francia nyelviskolává alakítja az épületet.

A létesítményt, ami a párt legnagyobb vagyona, a 70-es években egy milliomos támogató hagyta a Frontra.

Le Pen egyébként az elnökválasztási kampányában gyakran ezzel a szlogennel kampányolt: "Tartsuk meg Franciaországot a franciáknak."