Növelte nyereségét az InterContinental

Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően növelte nyereségét a világ legnagyobb szállodai csoportja, a brit InterContinental az év első felében, de figyelmeztetett: a növekedés kissé lassult a második negyedben, főként a társaság nyereségének 70 százalékát kitevő Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Az InterContinental, a CrownePlaza és a Holiday Inn szállodákat üzemeltető csoport üzemi eredménye 29 százalékkal nőtt az első hat hónapban, 284 millió dollárra az egy évvel korábbi 220 millióról, elemzők 285 milliót vártak.

Az egy szobára jutó bevétel - az ágazat fontos mutatója - 4 százalékkal emelkedett január-június között - a valutaárfolyam mozgásokat nem számítva -, majd júliusban 3,4 százalékra lassult globálisan, és 1,5 százalékra mérséklődött az Egyesült Államokban.

A bevétel 952 millió dollárra emelkedett 832 millióról, az adózott eredmény 26 százalékkal 163 millió dollárra csökkent az előző évi 219 millióról, amikor üzletrész-eladás javította az eredményt.

Elsősorban a közel-keleti régiónak köszönhetők a jó eredmények, illetve annak, hogy szállodai szobák számát 60 ezerrel bővítette a csoport 2005 óta, a három éves tervben megfogalmazottnál nagyobb mértékben.