Új innovációs központ lesz Veszprémben

Vágólapra másolva!
Innovációs tudásházat létesít Veszprémben a Pannon Egyetem abból a 4,3 milliárd forintos uniós támogatásból, amelyet nemrég nyert el az intézmény - mondta Rédey Ákos, az egyetem rektora sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.
Vágólapra másolva!

"Az oktatási és kutatási struktúra átfogó megújítása válik lehetővé" - közölte a rektor, hangsúlyozva, hogy a nagy összegű, vissza nem térítendő támogatást az intézmény az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja pályázatán nyerte el.

Rédey Ákos tájékoztatása szerint a több mint 11 ezer négyzetméter alapterületű volt kórházi épületet teljesen felújítják és átalakítják. Létrehoznak többek közt egy informatika-fejlesztő centrumot, létesítenek járműelektronikai és digitális jelfeldolgozó laboratóriumot, továbbá a régiós fejlesztéseket szolgáló gépészeti és mechatronikai, valamint bioinnovációs kutatóközpontot is kialakítják.

Rédey Ákos ismertetése szerint a fejlesztéseket 2010 december végéig kell megvalósítani. A rektor tájékoztatott arról is, hogy Veszprémen kívül - ahol közel 3 milliárd forintot tesz majd ki a beruházás -, Székesfehérváron egymilliárd forintot fordítanak az új kampusz kialakítására, Keszthelyen, a Georgikon karon pedig több százmilliós fejlesztéssel biotechnológiai oktató és kutató központot létesítenek.