Nagyot hasított a Netrisk a MÁV-tortából

Vágólapra másolva!
Péntek éjfélig 58 ezren kötöttek új kötelező biztosítást a Netrisk.hu biztosítási portálon a MÁV Biztosító Egyesület korábbi ügyfelei közül. Az Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének legutolsó nyilvános közlése alapján a MÁV Biztosítónál kötelező biztosítással rendelkező magánszemélyek közül 110 ezer autós szerződött új biztosítótársasághoz augusztus 16-ig.
Vágólapra másolva!

A 14 biztosító közül a portálon a Genertelt a MÁV ügyfeleinek 22 százaléka, a K&H Biztosítót 20 százalékuk választotta, míg a KÖBE az új szerződések 13 százalékát szerezte meg. A most kötött kötelező biztosítások éves átlagdíja ugyanakkor lényegesen magasabb, mint múlt év novemberében kötött szerződéseké: az akkori 30 ezer forinttal szemben 46 ezer forint, amit csak részben indokol az olcsó MÁV biztosítások kiesése.

A másik meghatározó ok, hogy több biztosítótársaság a novemberi váltási időszakban külön kedvezményeket alkalmaz, amelyek év közben már nem érvényesek. A most biztosítót váltott MÁV ügyfelek jelentős részének ezért novemberben várhatóan ismét érdemes lehet újrakötni kötelezőjét.

Azoknak a MÁV ügyfeleknek, akik a péntek éjfélkor lejáró határidőt elmulasztották, számolniuk kell azzal, hogy jogi lehetőségük sem lesz az általuk esetleg okozott kárt a MÁV biztosítóra hárítani. Bónusz fokozatukat ugyanakkor érvényesíteni tudják leendő új biztosítójuknál, ha a korábbi MÁV kötelező biztosításuk legalább augusztus 15-ig díjrendezett.