Tűzálló folyadék egy magyar cégtől

Vágólapra másolva!
A Power of the Dream Ventures (PDV) nevű cég, amely ugyan Amerikában van bejegyezve, de menedzsmentje magyar, és amely a Vidatech Kft.-vel is tulajdonosi kapcsolatban van, bejelentette: licencszerződést kötött a FireSafe nevű tűzálló anyagra, amely a természetben is alkalmazható, például erdőtüzek megelőzésére. A szerződő partnerek magyar befektetők és menedzserek - állítja a Power of the Dream Ventures.
Vágólapra másolva!

A FireSafe biológiailag lebontható anyag, amelyet a természetben alkalmazva sem okoz károkat. Ugyanakkor a folyadék tűz hatására kristályos szerkezetű anyaggá alakul át, amely gyakorlatilag tűzálló bevontaként viselkedik.

Ezzel a folyadékkal így erdőtüzeket oltani és megelőzni is lehet. A benne található anyagok négy hónap alatt bomlanak le, ezért nem káros a környezetére a FireSafe.

A FireSafe marketingjére és kereskedelmi forgalomba bocsátására most komoly előkészületeket tesz a PDV. Egy új vegyes vállalatot alapítanak, amely leválik a PDV-ről, és FireLess Ltd néven kezdi meg a működését.

A PDV-nek 30 százalékos tulajdona marad a lesz a FireLessben, a licensz akvizíciós díja pedig 20 millió forint, vagyis 125 ezer dollár.

A ower of Dream Ventures a FireSafe-et 11 ezer dollárért szerezte meg 2007-ben. A továbbiakban viszont az anyag fejlesztésével, hasznosításával a FireLess foglalkozik majd.