Lezárult a Főgáz privatizációja

Vágólapra másolva!
A főváros vagyonkezelő cége, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. befejezte a Fővárosi Gázművek Zrt. (Főgáz) többségi tulajdonának további sorsáról szóló döntéshez szükséges piacvizsgálatot, és a felelős főpolgármester-helyettesek az erről szóló munkaanyagot véleményezésre megkapták -tájékoztat a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A munkaanyag részletei nem nyilvánosak - írta az MTI-Eco. A piacvizsgálat után dönthetnek a Főgáz 50 százalék plusz egy szavazat tulajdoni hányadáról. A 32,245 milliárd forint jegyzett tőkéjű gázszolgáltató kisebbségi tulajdonosa a német RWE- csoporthoz tartozó RWE Gas International B.V., a cégnek elővásárlási joga van a fővárosi pakettre. A tanulmány alapján az értékesítésre a közgyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnökei, valamint a két főpolgármester-helyettes részvételével e célra alakított bizottság tehet javaslatot.

A Főgáz 2007-ben 190,49 milliárd forint árbevétel mellett 8,02 milliárd forint adózott nyereséget ért el, amelyet teljes egészében osztalékként kifizettek - írja a Napi Online.