Kiválasztották a Tüskecsarnok üzemeltetőjét

Vágólapra másolva!
A KÉSZ Kft. érdekeltségébe tartozó Atlantis Congress & Events Hall Kft. nyerte el egyedüli pályázóként a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által a Tüskecsarnok vagyonkezelésére és üzemben tartására kiírt tendert - tudta meg a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap pénteki számában megjelent cikk szerint a lágymányosi Infopark területén lévő, több mint tíz éve befejezetlen épületben legalább négyezer fős konferenciaközpontot alakítanak ki.

Az épület befejezése hozzávetőleg 8-9 milliárd forintos beruházást jelent. A Tüskecsarnok vagyonkezelőjének a létesítményt hasznosítania kell, az üzemeltetésből befolyó, remélt haszonból az állam nem kér részesedést.
A nagy befogadóképességű konferenciaépület a remények szerint új, speciális piaci lehetőségeket nyit a magyar kongresszusi turizmus számára.

A Világgazdaság megemlíti, hogy a SYMA csarnok szomszédságába is terveznek egy 4-5 ezer fős konferenciaközpontot, 4,5 milliárd forintos beruházással. A két központ azonban legfeljebb konkurense lesz egymásnak, a magyarországi rendeznénypiacon biztosan lesz igény mindkét központ szolgáltatásaira - idézi a lap Szántó Andrást, a SYMA+ SD Kft. ügyvezető igazgatóját.