Bajnai 750 milliárd forintról beszél

Vágólapra másolva!
Új, a fejlesztési céloknak megfelelő pályázatokkal, tudatos és komplex iparpolitikával, ösztönző adó- és járulékrendszerrel, a vállalkozóknak évente 750 milliárd forintba kerülő adminisztratív költségeket jelentősen csökkentő programmal gyorsítaná a gazdasági növekedést és ösztönözné a regionális felzárkóztatást a fejlesztési és gazdasági miniszter - írja a keddi Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon a gazdasági napilapnak adott interjújában felsorolta a stratégiai ágazatokat, ezek: az elektronika, a gépjármű- és gyógyszeripar, a logisztika, az építőipar, az idegenforgalom és a mezőgazdaság.

A növekedés érdekében elsődleges cél a munkahelyteremtés, a munkára ösztönzés és a képesítés.

Nemcsak uniós forrásokról van szó

A miniszter nem csak az uniós forrásokra épít, több területen változtatna. Ezt szolgálják a tervezett adó- és járulékmódosítások.

Bajnai bízik abban, hogy megvan a megfelelő alap az SZDSZ-szel kötendő megállapodáshoz.

Megvalósulhat-e a program?

Mindezt azok után mondta a miniszter, hogy a hét végén, szombaton az SZDSZ ügyvivői testülete elutasította azt az adó- és költségvetési, illetve gazdaság- és társadalompolitikai programot, amit Gyurcsány Ferenc a múlt hét közepén a Népszabadságban hirdetett meg.

Időközben Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke arról nyilatkozott az egyik tévéműsorban, hogy az ország sosem volt ilyen közel egy szakértői kormány megalakításához.

Gyurcsány Ferenc korábban a költségvetés parlamenti elfogadásától tette függővé, hogy marad-e a miniszterelnöki poszton.