Milliárdos beruházás Rákospalotán

Vágólapra másolva!
Egymilliárd forintos beruházást hajtott végre az idén a Sara Lee Hungary Zrt. rákospalotai üzemében - mondta Seres Tibor, a cég elnök-vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Elmondta: a beruházás során átépítették a rákospalotai teacsomagoló üzemet, hogy alkalmassá váljon az új csomagolástechnológiát képviselő gépek telepítésére.

Seres Tibor elmondta, hogy a Sara Lee 1991-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan fejleszt, ez idő alatt több mint 7 milliárd forintot fektetett be.

Hangsúlyozta, hogy a rákospalotai teaüzem átépítése hatással lesz a gyár egész munkájára, hiszen a mintegy 3.000 négyzetméternyi területen áthelyezik a gépeket, új technológiát telepítenek, amely a teadobozok záródását újítja meg.

A Sara Lee Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a tea- és kávéforgalmazásba vezető szerepet játszó nemzetközi cég elkötelezettségét mutatja a magyar piac iránt, hogy az idén megvalósult egymilliárd forintos beruházás az alig másfél évvel ezelőtt végrehajtott 800 millió forintos fejlesztés után indult.

A magyar cég a Sara Lee cégcsoport második legnagyobb teaellátó központja Európában: teatermékei 12 országba jutnak el, a magyarországi igények mellett innen elégítik ki a spanyol, belga, holland, cseh, dán, román és bolgár piacot is.

A Nielsen piackutató vállalat adatai szerint a 431 főt foglalkoztató vállalat Magyarországon piacvezető a hazai kávé és tea szegmensben. A 2007. július és 2008. június közötti időszakban a közel 17.500 tonnás őrölt-pörkölt kávé piacból a Sara Lee részesedése megközelítette a 41 százalékot. A magyar teapiacon a cég részesedése 43 százalék a Nielsen adatai szerint.