Nincs hatással a Nabuccóra a grúz-orosz konfliktus

Vágólapra másolva!
 Nincs hatással a Nabucco csővezetékre a grúz-orosz konfliktus - nyilatkozott a vezeték megépítésére alakult európai konzorcium igazgatója a Financial Times (FT) pénteki számának.
Vágólapra másolva!

"A grúz konfliktus nincs hatással a 2013-ban megnyitni tervezett Nabuccóra, sem annak tervezésére" - fogalmazott Reinhard Mitschek a brit üzleti napilapnak. A Nabucco "sínen van", és az összes partner elkötelezett a megvalósítás mellett - tette hozzá. Mitschek egy héttel korábban hasonlóan nyilatkozott a Deutschlandradio német rádiónak is. Egy piacfelmérés szerint "hatalmas" kereslet mutatkozik a Nabucco iránt - mondta Mitschek az FT-nek.

Az orosz Déli Áramlat vezeték, amely a tervek szerint az európai földgázvezetékhez hasonló útvonalon halad majd, nem teszi kevésbé vonzóvá a Nabuccót, "a Déli Áramlat és a Nabucco nem versenytársak" - mondta. A következő húsz évben jelentősen nőni fog az európai földgáz-szükséglet, az európai gázkitermelés hanyatlóban van, ezért szükség van többféle programra és újabb útvonalakra - fejtette ki.