Nyírbogdány bővítene az Apollo Tyres fogadásához

Vágólapra másolva!
A nyírbogdányi önkormányzat kész bővíteni ipari parkját az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyár beruházásának fogadásához - közölte Balogh Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A helyhatóság tulajdonában lévő 20,5 hektáros ipari terület fejlesztésének előkészítése megkezdődött, annak érdekében, hogy, ha az indiai cég elfogadja Nyírbogdány - elsők között benyújtott - jelentkezését befektetése helyszínének, azonnal megkezdődhessen a munka - mondta az önkormányzati vezető. 70 hektárra bővítik az ipari parkot, a terület növelésének és az infrastruktúra kialakításának költségeit az önkormányzat saját forrásból és pályázati támogatásból kívánja biztosítani.

Balogh Tibor úgy vélte, hogy az Apollo Tyres által már megkezdett, a beruházásra jelentkezett magyar és szlovák települési ajánlatok kiértékelésénél a Nyírbogdányi Ipari Parknak "kiemelkedően jó esélyei vannak". A polgármester szerint "a szabolcsi település ideális hely a gumiabroncsgyár létrehozásához, hiszen minden befektetői feltételnek megfelel". A térségben jelenleg is több gumiipari vállalkozás működik, köztük a világhírű francia Michelinnek ugyancsak van nagyüzeme Nyíregyházán, és a cégek éppen most alakítanak klasztert az együttműködéshez. Az Apollo üzemének indításához biztosított a szakembergárda, s az utánpótláshoz adott a közép- és felsőfokú képzés is.