Az OTP Bank a legértékesebb hazai védjegy

Vágólapra másolva!
Majdnem százmilliárd forintot ér az OTP Bank védjegy, a Magyar Posta pedig közel feleennyit. Magyarország védjegyértéke a régióban a harmadik helyen áll.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank a legértékesebb magyar védjegy, megelőzve a Szerencsejátékot, a Molt, a Danubius Hotels Groupot és a Magyar Postát - jelentette be Gerhard Hrebicek, az Európai Védjegy Intézet (European Brand Institution) ügyvezető igazgatója a magyar védjegyekről a Magyar Szabadalmi Hivatal közreműködésével először készített felmérés eredményét szerdán.

Az Európai Védjegy Intézet független szakmai szervezet, amely évente rangsorolja az egyes országokban a védjegyeket a tényleges vagyoni értékük alapján, illetve alakítja ki az európai rangsort. Az idén 24 országban 16 ágazaton belül több mint 3000 védjegyet elemeztek.

Gerhard Hrebicek elmondta, hogy hatvan magyar védjegyet vizsgáltak, számításuk szerint az OTP Bank 99,3 milliárd, a Szerencsejáték Zrt. 96,3 milliárd, a Mol 70,2 milliárd, a Danubius Hotels Group 47,2 milliárd, a Magyar Posta 47 milliárd forint védjegyértéket képvisel.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a kelet-közép-európai országok között a védjegyértéket tekintve Magyarország a harmadik helyen áll Oroszország és Lengyelország mögött. Az európai rangsort szeptember 17-én jelentik be Bécsben.

Az Európai Védjegy Intézet és a Magyar Szabadalmi Hivatal szerdán délután Budapesten rendezi meg az Eurobrand Szimpóziumot, ahol egyebek mellett a felmérés módszertanáról, illetve a védjegyek jelentőségéről hangzanak el előadások.