A Mars a környezet pártjára állt

Vágólapra másolva!
A Mars multinacionális cégcsoport világszerte elkötelezte magát a fenntartható fejlődés mellett: a cég Magyarországon is úgy tevékenykedik, hogy az a környezet védelmét is elősegítse.
Vágólapra másolva!

Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: a fenntartható fejlődés, így például a klímaváltozás figyelembe vétele, a vízzel való gazdálkodás vagy az etikus fogyasztás kialakítása a társaság számára Magyarországon is fontos, hiszen két vállalatot is működtet itt.

Magyarországon a rendszerváltás óta jelenlévő cég egyik vállalata, a Mars Magyarország Értékesítő Bt. az édesség- és élelmiszeripari kereskedelemben tevékenykedik, míg a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. 1993 óta működteti gyárát a Csongrád megyében található bokrosi telephelyén. A Mars két magyar vállalatának együttes bruttó árbevétele 2006-ban elérte a 45 milliárd forintot, míg 2007-ben meghaladta az 50 milliárd forintot. A Mars az idén 7-8 százalékkal tervezi növelni árbevételét 2007-hez képest.

A Mars bokrosi gyára több mint 800 embernek ad munkát, s magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd forint értékben vásárol fel a gyártáshoz szükséges termékeket. A kezdetben néhány ezer, majd tízezer tonna gyártású bokrosi gyárból mára Európa meghatározó szárazeledel gyártója lett. A Bokroson gyártott termékek 42 ország piacán találnak vásárlóra, a gyártáshoz kapcsolódó eddigi beruházások összértéke meghaladja a 20 milliárd forintot.

Mayer Zsolt elmondta: a fenntartható fejlődés érdekében már Magyarországon is megtették az első lépéseket, s 150 dolgozójukkal megismertették a vállalat új stratégiáját. A Mars e stratégia alapján alakítja gyártási folyamatait, működteti ellátási láncát és szervezi napi üzletmenetét.

Mayer Zsolt a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos példaként elmondta: a Mars csatlakozott ahhoz a programhoz, amely Nyugat-Afrikában kakaótermesztőknek nyújt támogatást a termeléshez. A cég például átadja a kakaóiparban szerzett tudását, illetve üzleti tapasztalatit annak érdekében, hogy a termesztők jobban eladható terméket állítsanak elő. A Mars 4,8 millió dollárral támogatja az első kísérleti projektet, amely már megkezdődött a világ legnagyobb kakaótermesztő országában, az Elefántcsontparton. A vállalat a projekt keretében támogatja a kakaófarmokon élők iskoláztatását is.