Vágólapra másolva!
Rövidesen megkezdődik a Dunacenter nevű bevásárlóközpont építése a lebontott Gardénia csipkefüggönygyár helyén Győrött.
Vágólapra másolva!

A 18 millió eurós invesztíció finanszírozója 50-50 százalékban a CA Immobilien International és a Holler Ivan Group Ingatlan Alapítvány - közölte Holler Iván az MTI-vel pénteken.

Tájékoztatása szerint a CA Immobilien International tőkeemeléssel szállt be a cégbe. A Bank Burgenland 11 millió eurós hitelt biztosít a beruházás részére 15 éves futamidőre.

A 44 ezer négyzetméteres telken 17 ezer négyzetméteres eladóterű bevásárlóközpont lesz egy szinten. A tervek szerint 20-22 üzlet nyílik majd a központban. Élelmiszer, divatáru, textiláru, illatszer, továbbá cipőbolt, bútorüzlet, játék- és sportáruház kap helyet majd a létesítményben. Ezen kívül éttermet és kávézót, valamint játéktermet is berendeznek a falak között. A kereskedelmi cégek bérelni fogják az üzlethelyiségeket. A bérlők a jövő nyáron vehetik át az üzleteket.

A Dunacenter 2009 szeptemberében nyitja meg kapuit. Az üzletközpont szomszédságában 650 gépkocsi parkolására alkalmas pakolóhelyet biztosítanak.

A Dunacenter építésére a héten írták alá a megállapodást a generálkivitelezővel, a West Hungaria Bau és az Integrál konzorciumával. A generálkivitelező győri vállalkozó.

A megállapodás értelmében az üzletközponton túl lámpás kereszteződést is építenek, és a leendő létesítmény megközelítésére szolgáló főutat mintegy 400 négyzetméteren négysávosra kiszélesítik.