Bővítik a bonyhádi ipari parkot

Vágólapra másolva!
Megállapodást írt alá Potápi Árpád, Bonyhád polgármestere és Michael Fahrenbach, a Schäfer-Oesterle Kft. ügyvezető igazgatója szerdán arról, hogy együttműködnek az ipari park bővítésében.
Vágólapra másolva!

Varga Szilárd, a város alpolgármestere az MTI-nek elmondta: az önkormányzat évek óta próbál hozzájutni egy tizenhat hektáros, állami tulajdonú ingatlanhoz, amellyel az ipari parkot bővítené. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a korábban a bonyhádi rendezési tervben ipari területként szereplő telekért a szántóföldi ár tízszeresét kérte. Az önkormányzat ezt nem tudta kifizetni - tette hozzá.

A város most eljuttatja az MNV-nek a kft. szándéknyilatkozatát. Az autóipari alkatrészeket gyártó cég öt hektárt hasznosítana, első lépésben 150-200, majd 2012-ig 350-500-ra bővítve létszámát - mondta a tervekről Varga Szilárd. A fennmaradó tizenegy hektárt az elképzelések szerint közművesítés után értékesítik. Ipari területre van jelentkező, de nincs hely a bővítésre - fűzte hozzá.

A jelenlegi mintegy tízhektáros iparterületen egy nagyobb cég, a volt bonyhádi zománcgyár tevékenységét folytató, mintegy 350 dolgozót foglalkoztató Ema-Lion Kft., valamint tíz kisebb vállalkozás működik.