Orosz kézbe került a Ganz

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezi, hogy a Zakrutoe Akcionernoe Obcsesztvo, Transzportno-Technologicseszkoe Masinoctroenie Társaság (TTM) a Ganz Gépgyár Holding Zrt.-vel közösen irányítást szerezzen a Ganz Engineering Környezetvédelmi Kft. (Ganz EK) felett - áll a versenyhivatal MTI-hez kedden elküldött sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

A vállalkozások 2008. július 24-én olyan, több lépésből álló tranzakcióban állapodtak meg, amelynek végeredményeként a Ganz Gépgyár Holding Zrt. a Ganz EK Kft.-ben meglévő 100 százalékos üzletrészéből 51 százalék az orosz TTM tulajdonába kerül.

Mivel a vizsgálat szerint erőfölény kialakulására, a verseny mérséklődésére az összefonódás következtében nem kell számítani, a versenyhatóság az összefonódást engedélyezte - olvasható a közleményben.

A Ganz Gépgyár és a Ganz EK a Ganz-csoport tagja. A Ganz EK gazdasági tevékenységet nem végez, azonban a tranzakció részeként átveszi a szintén a Ganz-csoportba tartozó Ganz Energetikai Gépgyártó Kft.-nek a vizigépek és atomerőművi berendezések gyártásához szükséges eszközeit.

A TTM az orosz állam tulajdonában lévő Rosatom által irányított vállalkozáscsoport tagja.