Kártérítés az Árpád hídon rongált autók tulajainak

Vágólapra másolva!
Kártérítésre számíthatnak az Árpád híd üzemeltetőjétől azok, akiknek megsérült a gépkocsijuk a hídon megkezdett munkálatok miatt; kedd reggel több jármű fennakadt azon a szerkezeten, amelyen a felújítás idején áthalad a forgalom, ezért jelentős torlódás alakult ki.
Vágólapra másolva!

A híd üzemeltetőjeként a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. helytáll a keletkezett károkért, az autósok a társaság XI. kerületi, Bánk bán utcai kárrendezési irodájához fordulhatnak - közölte Horváth László helyettes szóvivő.

A hídon hétfő este 10 órakor kezdődtek a felújítási munkálatok, kicserélik az északi, a Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket. A felújítás miatt este 10 és reggel 6 óra között két forgalmi sávot lezárnak, nappal a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten keresztül haladhatnak a járművek.

Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője kedden délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten több jármű nem tud áthaladni. Mint elmondta, a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezet 10-11 centiméter magas, és úgy van kialakítva, hogy egy átlagos gépjárműnek nem okozott gondot az áthaladás, az alacsonyabb építésű, sportos futóművű gépkocsik azonban fennakadtak rajta.

A szakemberek a helyszíni szemle után döntöttek arról, hogy hideg aszfalttal meghosszabbítják a szerkezetre történő felhajtás és az arról való lehajtás útját, hogy a szerkezeten valamennyi jármű fennakadás nélkül áthaladhasson. A munkálatokkal délelőtt 11 órakor végeztek, a járművek azóta a sebességkorlátozás figyelembevételével folyamatosan haladhatnak - közölte a helyettes szóvivő.

A felújítás várhatóan november 22-ig befejeződik az Árpád hídon. A Fővinform azt tanácsolja, hogy aki teheti, kerülje el a hidat, és válasszon más útvonalat. Pongrácz Dániel, a Fővinform ügyeletese elmondta, hogy jóval hosszabb menetidővel kell számolniuk az autósoknak; kedd reggel jelentős volt a torlódás a Váci úton, valamint a Hungária körúton és a Róbert Károly körúton is.

A BKV tájékoztatása szerint hat buszjáratot érint a torlódás, ezért jóval hosszabb menetidőre kell számítani, mint máskor. Az utasoknak azt javasolják, hogy az Árpád hídon az 1-es villamost vegyék igénybe.