Tovább nyelné a pénzt az Alitalia

Vágólapra másolva!
A CAI olasz befektetői csoport összesen egymilliárd euró értékben venné át az Alitalia légitársaság adósságát és eszközölne készpénzes kifizetéseket, az Alitalia megfelelő részei tulajdonáért cserébe.
Vágólapra másolva!

A csoport több mint 625 millió eurót venne át a légitársaság adósságaiból - ez mintegy fele a teljes adósságállománynak - a maradék összeget, egymilliárd euróig terjedően, készpénzben fizetnék. Az első, 100 millió eurós részletet a megállapodás aláírásának napján utalnák - közölte az Alitalia.

Az Alitalia 173 gépes flottájából a CAI 64-et venne meg és 29 gép lízingszerződését szerezné meg. Az új, a korábbinál kisebb légitársaság fizetne a régi Alitalia le- és felszállási jogaiért, valamint márkanevéért is. A CAI múlt hónapban tett kötelező ajánlata november végéig érvényes.

A befektetők az Alitalia "használható részeit" szeretnék egyesíteni a kicsi Air One olasz légitársasággal, miközben keresnek egy olyan nagy nemzetközi légitársaságot is - az Air France-KLM vagy a Lufthansa jöhet szóba - amely hajlandó lenne kisebbségi részt venni az új Alitaliában.