Kóka támogatja a plafontörvényt, az adót nem

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ azt kéri a kormánytól, hogy vonja vissza a 2009-es adócsomagot - jelentette ki Kóka János frakcióvezető csütörtökön az MTI-nek. A liberális politikus hozzátette: az SZDSZ támogatja költségvetési plafontörvény legújabb módosítási tervét, a 2009-es költségvetés és az adócsomag jelenlegi formáját azonban elutasítja.
Vágólapra másolva!

Kóka János elmondta: olyan adócsomagra van szükség, amely csökkenti a vállalkozások adminisztratív terheit, és elhatároz egy középtávú adóreform-programot, a kormány által előterjesztett pedig nem ilyen. A gazdasági visszaesés kellős közepén Magyarországnak más típusú adórendszer kell. Olyan, amely érdemben enyhíti a vállalkozások terheit, újragondolja az adóhatóság szerepét, csökkenti a bürokráciát és az adóadminisztrációt - szögezte le az SZDSZ frakcióvezetője.

Az SZDSZ költségvetési plafontörvényével kapcsolatban elmondta: a vasárnapi ötpárti megbeszélésen a legfontosabb kérdésekben megállapodtak a pártok. Most ezek kerültek be költségvetési bizottsági módosító javaslatba, és így a liberálisok a jövő heti szavazáson támogatni fogják az ilyen javaslatokat.