Megbírságolták az Uniqa Biztosítót

Vágólapra másolva!
Tizenegymillió forint bírságot rótt ki a felügyelet az Uniqa Biztosítóra, mert a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány során a cég megszegte az előírásokat.  
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) december 2-án hozott, csütörtökön - december 4-én - publikált határozatában kötelezi az Uniqa Biztosítót, hogy a Magyar Hírlap, illetve a Népszava 2008. október 30-i számában közzétett, jövő évre vonatkozó kgfb-díjait rögzítő tarifatáblázatban nem szereplő, a társaság honlapján meghirdetett díjkedvezmény - így az "UNIQA többet ad kuponakció" elnevezésű kedvezmény - alkalmazását a szüntesse meg.

A biztosítót - részben a gépjármű üzemben tartójának felelősségbiztosítára vonatkozó előírások megsértése miatt - a felügyelet 11 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte. "A határozat ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs. A határozat felülvizsgálatát - jogszabálysértésre hivatkozva - a közléstől számított harminc napon belül a Fővárosi Bíróságtól lehet kérni" - fogalmaz a PSZÁF határozata.