Hegyközség: bagóért adják a bikavért

Vágólapra másolva!
Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa (EBHT) tiltakozik amiatt, hogy az áruházláncok beszerzési ár alatt értékesítik az egri bikavért - tájékoztatta Gál Lajos, a testület titkára hétfőn az mti-t.
Vágólapra másolva!

Az EBHT Igazgatóválasztmánya ebben a helyzetben határozatot hozott arról, hogy minden olyan esetben, amikor a beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja merül fel, kötelezi az EBHT titkárát a magyar és az EU-s jogszabályok szerinti eljárás kezdeményezésére, beleértve a dömping áron történő értékesítés szankcionálását is - közölte Gál Lajos.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kereskedelmi ellenőrzései során az utóbbi évben több alkalommal tapasztalta, és a belföldi piacon bort értékesítő borászati vállalkozások is jelezték, hogy a Magyarországon működő áruházláncokban sok esetben beszerzési ár alatt értékesítenek egri bikavér - tette hozzá. Az EBHT ügyvezetése az eddig feltárt ügyekben bejelentést tett. Ennek következményeként az illetékes hatóság már állapított meg jogszabálysértést, amelynek nyomán bírságot is szabott ki - közölte Gál Lajos.