Megszűnik a Bosch kecskeméti CD-gyára

2009.01.30. 15:33

Július elejéig felszámolja az autóipari gyártók részére CD-meghajtókat készítő kecskeméti gyárát a Bosch-csoporthoz tartozó Digital Disc Drives Kft., ahol eddig ötszáz ember dolgozott - erősítette meg az MTI-nek Dallos Péter gazdasági igazgató a Petőfi Népe című lapban pénteken megjelent hírt.

Olvassa el itt a válság híreit!

Az autóipar válságának következményeként az elmúlt évben pár hónap alatt 50-60 százalékkal visszaesett a megrendelés, ezért a külföldi tulajdonos úgy döntött, hogy májusban vagy júniusban teljesen megszünteti a gyártást és bezárja az üzemet - mondta a gazdasági igazgató.

"Manuális munkával, hagyományos CD meghajtókat gyártunk az autóipar részére és nem vagyunk versenyképesek az ázsiai beszállítókkal" - tette hozzá a gazdasági igazgató.

A tulajdonosok döntését a dolgozóknak bejelentették, és a munkaügyi központtal is felveszik a kapcsolatot.

Dallos Péter hangsúlyozta: a munkavállalókkal a következő időszakban megbeszélések kezdődnek azért, hogy "a törvényes kompenzációs kifizetések keretében méltányos megoldásokat találjunk".

A kecskeméti gyár területét bérli a gazdasági társaság. Az igazgató információi szerint a Bosch-csoport a hagyományos CD-meghajtók gyártását teljesen befejezi.